• Sådan gør du…

  Sådan gør du noget ved din bolig

  Et udsnit af hverdagen i en almindelig familiebolig: Fjernsynet kører i baggrunden, komfuret og emhætten er i gang, det samme er opvaskemaskinen, på værelset spiller børnene på playstation, mobiltelefonen ringer og så videre. I den moderne bolig er der masser af lyde - og det bliver let en sammenblanding af larm og støj, og det kan hurtigt blive et problem. Faktisk kan for meget støj og larm i din hverdag føre til hovedpine, irritation og stress.

  Der er naturligvis råd at hente, så du opnår bedre akustik i din bolig og dermed et langt mere komfortabelt indeklima. I din bolig med hvor der er indtænkt en god akustik, er det nemmere at føre en samtale, fordi det ikke vil runge, som et tomt rum gør, når der føres en samtale.

  Det vil være mindre trættende at opholde sig i boligen og der forstyrrende baggrundsstøj vil minimeres. Når der føres en samtale, vil der kunne tales med en dæmpet stemme - imodsætning til boligen med den dårligt regulerede akustik, hvor der opleves langt mere baggrundsstøj.
 • Mindre støj…

  Mindre støj = mere komfort

  God akustik er sjældent det, du tænker allermest på, når du skal købe bolig eller renovere, men det har stor betydning for dit velbehag i dagligdagen. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du kan forbedre akustikken, så du kan reducere støj i din bolig.
 • Minimalismen…

  Minimalismen medfører dårlig akustik

  Den dårlige akustik opstår, når lydene i din bolig ikke absorberes af møbler, tæpper og gardiner, men i stedet reflekteres ud i rummet. De seneste års mere minimalistiske boligindretninger medfører, at akustikken i vores hjem er blevet ringere.

  Det er elementer som store åbne rum, højt til loftet, boligtendenser, samt brug af materialer med glatte og hårde overflader som klinker, glas og stål, der forstærker den dårlige akustik. Når overfladerne er hårde, resulterer det i en længere efterklangstid, og lydene forbliver længere tid i rummene og opfattes derfor som støj. Støjen og efterklangstiden kan heldigvis reduceres og formindskes.
 • Billige tiltag…

  Billige tiltag med effekt

  For at undgå en dårlig akustik skal sikre dig, at lyden i din bolig absorberes ved at bruge blødere materialer i din boligindretning - f.eks. har tekstillers bløde overflader og former stor effekt. Det kan være at have gardiner i stedet for persienner, have nogle tæpper på gulve og polstrede møbler, altså en række bløde elementer, da de - modsat de hårde elementer - absorberer lydbølgerne frem for at reflekterer dem. Går de førnævnte forslag ikke i tråd med din smag og din boligs indretning, er der andre løsninger.

  Listeloft

  Din bolig kan monteres med et akustikloft af træ-lister - en flot og enkelt løsning, der tilfører noget særligt til din bolig, udover til langt bedre akustisk indeklima. Loftets overflade vil absorbere lydbølgerne i din bolig, som består af en række små lameller, der absorberer lyden og dermed mindske efterklangstiden og dermed støjen. Der findes en række praktiske fordele med listeloftet, udover det enkelte udtryk din bolig får. Selv i store minimalistiske rum med højt til loftet - hårde klinkegulve, store glaspartier kan listeloftet af træ-lister, dæmpe og absorbere støjen, så indeklima og akustik opleves komfortabelt og behageligt.