Orangeri som leverum ved Hornslet

Skitsering og projektering af orangeri i glas og træ tilbygget en unik landejendom ved Hornslet.

Orangeri i glas og træ

Orangeriet som familiens leverum er en tilbygning i glas og træ til en unik landejendom. Glasbygningen bliver brugt som familiens aktive rum. Her er skitseret, projekteret og opført et helt nyt rum i denne oase tæt på naturen. Landejendommen, der ligger lige udenfor Hornslet by på kanten af Djursland, er oprindelig opført i 1910 og er løbende tilbygget og renoveret gennem årene. I 2023 er der opført eksklusivt orangeri med glas-system fra Drivadan, varmebehandlet træ fra Keflico, klinkegulv og indbygget køkkenniché, samt brændeovn.

Orangeriet er opført sammen med en sydvendt længe på gavlen af ejendommen. Fra en af husets stuer kan skydes en ny bred foldedør helt til side og lade boligen smelte sammen med orangeriet. Når sommersolen bager, sørger de fuldautomatiske vinduer for god udluftning, og når der er brug for varme i orangeriet, kan der tændes op i den indbyggede brændeovn.

Tilbygning til landejendom

Det tilbyggede orangeriet i Hornslet er tænkt som et rustikt rum i haven, i læ for vind og vejr, med let adgang til terrassen, haven og huset.

Et leverum i glas, der skal have mange funktioner. Med køkkennichén kan der plantes om i krukker og potter, eller der laves mad til hele familien og venner og resten af orangeriet være spiseområde for alle. Rummet er en udvidelse af boligens opholdsrum, hvor man kan nyde udsigten til naturen med grundens store grantræsplantage.

Med sin placering som en del af husets terrasse tilføjer orangeriet ikke kun en ny dimension til hjemmet, men også en privat oase, der kombinerer naturen udenfor med komforten indenfor. Om leverummet bruges til afslapning, en spiseplads eller en grøn planteoase, forvandler dette orangeri sig til et levende rum, der tilfører hjemmet en ekstra dimension.

Udestue i glas og træ

Beliggenhed: Hornslet
Status: Opført i 2023
Størrelse: 42 m2
Bygherre: Privat
Foto: Rasmus Jensen ARKITEKT MAA ApS & Drivadan